Locatie en Omgeving

Lagar de Serrato ligt ca. 23 kilometer ten noorden van de stad Málaga in het hartje van Los Montes de Málaga (bergen van Málaga). Het is een schaars bebouwd, heuvelachtig tot bergachtig gebied met voornamelijk olijf- en amandelbomen,
hier en daar een wijngaard en natuurlijke bossen, struiken, kruiden en bloemen.

Serrato ligt aan de rand van het Parque Natural ’Montes de Málaga‘ waar onder andere nog de Spaanse koningsadelaar, de vale gier, de Andalusische kameleon, de civetkat, wilde zwijnen, berggeiten, marters en wezels leven. De begroeiing in het park bestaat voornamelijk uit pijnbomen en johannesbroodbomen, aleppo dennen, kurk- en kermes eiken en wilde amandel- en olijfbomen. Het is een heuvelachtig tot bergachtig gebied van 4.996 ha., doorkruist door kleine valleien en waterlopen, snelstromende riviertjes in de winter, en watervalletjes. In het zuiden van het park zijn prachtige uitzichten over de kust en Málaga. Een enkele keer is met helder weer zelfs het Atlasgebergte in Marokko te zien.

De directe omgeving is zeer verassend en veelzijdig en kenmerkt zich door de typische pueblos blancos (witte dorpen), vaak van Moorse oorsprong, met pleintjes en hellende straatjes met kleurrijke bloemen en prachtige planten. Volgens goed Spaans gebruik liggen de bewoners tussen twee en vijf uur ’s middags horizontaal en zijn de dorpen geheel uitgestorven. Het is heerlijk om dan even in de smalle steegjes te dwalen met als enig gezelschap een paar slapende honden. Kortom, een sfeervolle omgeving met tolerante en gezellige mensen waarin elke bezoeker zich direct thuis voelt.

www.fincaserrato.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s