Kerstmis in Malaga

Een heerlijke kerstvakantie bij FINCA SERRATO, proeven van de kerstsfeer in Málaga en genieten van de gezelligheid, omgeven door kerstverlichting, en dat in een mild klimaat!

Begin november wordt al begonnen met het aanbrengen van de spectaculaire verlichting. Met de kerst wordt Malaga versierd met meer dan vier miljoen (!) lampjes die de stad in deze donkerdere dagen voor kerst verandert in een heerlijke gezellige fonkelende en betoverende kerstdecor.

Net als andere jaren, gaat ook dit jaar de kerstverlichting op de laatste vrijdag van november om 19:00 uur aan. Het ontsteken van de lampjes in Málaga is traditioneel een taak van de burgemeester. Vanaf dat moment zal de verlichting dagelijks branden tot Driekoningen op 6 januari, de dag waarop de kinderen kadootjes krijgen, zoals in Nederland met Sinterklaas.

De bekendste straten van Málaga zijn ‘s avonds bijna net zo licht als overdag. Boven Paseo del Parque hangen om de paar meter constructies boven de weg met verlichte vormen. Het levert fotogenieke plaatjes op.
Op Alameda Principal wordt dankbaar gebruik gemaakt van de grote bomen. De stammen en de taken zijn gewikkeld in een net met lampjes. Het geeft een prachtig effect in het donker. Natuurlijk is ook Calle Larios, net als de omliggende straten, voorzien van kerstverlichting.
Op een aantal pleinen staan hoge constructies in de vorm van een kerstboom. Daarnaast zijn er kleine boompjes met verlichting neergezet. Op Plaza de Constitución staat de grootste kerstboom en vele Malaquenos komen naar het plein om een foto te maken met de verlichte kerstboom als achtergrond.

navidad Malaga

Een andere traditie zijn de ‘belenes‘ ofwel de kerststallen. Vanaf begin december worden ze al opgebouwd. Broederschappen en andere organisaties maken de meest geweldige kerststallen. De kerststallen zijn op verschillende plaatsen in Málaga te vinden. tegen. Alleen al in het historisch centrum zijn er ongeveer 20 kerststallen.
Behalve bij de broederschappen en sommige musea zijn er ook kerststallen te zien bij de kathedraal, het stadhuis en het gemeentelijk archief.
De hele maand december zijn de stallen en voorstellingen te bezichtigen, zowel in de ochtend als in de avond. Er is zelfs een – Ruta de los belenes en Málaga –

Kerstmarkt Málaga
In de maand december is er ook een kerstmarkt in Málaga. Deze is te vinden op de boulevard langs Paseo del Parque.

Op Plaza de Constitución wordt met oud en nieuw door de Málagueños het nieuwe jaar verwelkomt met veel muziek en gejuich en samen telt men af tot het nieuwe jaar.

Mocht je dan perse nog even van een WITTE KERST willen genieten, dan is de Sierra Nevada met zijn prachtige pistes en gezellige dorpen, anderhalf uur rijden.

www.fincaserrato.com

Bronnen: ontdek Málaga/beleef Málaga

malaga kerst

 

Advertenties

Over serrato99

Owner of B&B Finca Serrato in Malaga , Spain
Dit bericht werd geplaatst in Appartement in Malaga, B&B Finca Serrato, B&B in Andalusie, vakantie in andalusie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s