Beleef Andalusië te voet

Het najaar is een van de mooiste jaargetijden om te WANDELEN in Andalucía

Beleef Andalusië te voet

Een fantastische wandeltocht door de bergen en olijfgaarden van Andalusië die eindigt aan de Middellandse Zee. Of een tocht waarbij je van de ene B&B naar de andere loopt, terwijl je bagage wordt nagebracht. Dit zijn twee van de avontuurlijke wandelarrangementen die Finca Serrato organiseert. In samenwerking met diverse wandelspecialisten uit Nederland hebben we verschillende routes uitgezet en enkele avontuurlijke arrangementen samengesteld.

5785764102233_0_alb

De Belgische Ardennen en West-Duitsland zijn een bekend wandelgebied. Velen vinden de heuvels en dalen een welkome afwisseling van het Nederlandse vlakke land. Helaas zijn we in noordwest Europa ook vaak afhankelijk van het weer. Het milde klimaat, een afwisselend landschap en een uitdagend traject maken Zuid-Spanje en vooral Andalusië zeer geschikt voor de sportieve wandelaar. Zeker in combinatie met de overweldigende natuur, de gastvrijheid van de bewoners en de rijke cultuur.

Verrassend
De wandeltochten voeren door een schaars bebouwd, heuvelachtig tot bergachtig gebied met voornamelijk olijf- en amandelbomen, natuurlijke bossen, snelstromende riviertjes, watervalletjes, hier en daar een wijngaard, struiken, kruiden en bloemen. Er is een uitgestrekt net van onverharde weggetjes, (wild)paden en brandgangen die speciaal lijken te zijn aangelegd voor wandelaars. Voor een tussenstop zijn er onderweg de vele typische pueblos blancos (witte dorpen), vaak van Moorse oorsprong, met pleintjes, hellende straatjes en leuke terrasjes en tapasbars. Op sommige trajecten grenzen de bergen aan zee en dat levert prachtige vergezichten op.

Andalusie MB 015 2013

Herder
De vele natuurparken van Andalusië met hun oorspronkelijke flora en fauna zijn vrij toegankelijk. Het is niet ongebruikelijk als een wild zwijn, koningsarend of berggeit je route doorkruist. En buiten de parken zul je niet de eerste wandelaar zijn die even moet wachten voor een overstekende herder met zijn geiten en honden.

De arrangementen zijn er al vanaf 188 euro (8 dagen) en de overnachtingen in de diverse locaties, ontbijt, diverse transfers, routebeschrijvingen en wandelkaarten zijn dan inbegrepen.

Meer informatie over de wandelarrangementen, mogelijkheden, prijzen en routes van Finca Serrato is te vinden op de website www.fincaserrato.com onder de rubriek Arrangementen.

Andalusie MB 025 2013

Advertenties

Over serrato99

Owner of B&B Finca Serrato in Malaga , Spain
Dit bericht werd geplaatst in Appartement in Malaga, B&B Finca Serrato, B&B in Andalusie, vakantie in andalusie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s