Semana Santa in Andalusie

Semana Santa is voor vele van ons, Nederlanders, een rare gewaarwording. Het is een religieus feest wat hier in Sevilla en overal in Andalusie sterk leeft. De inwoners van steden en dorpen zijn eigenlijk het hele jaar bezig met de voorbereidingen voor de verschillende processies gedurende de heilige week, wat Semana Santa letterlijk betekend.

In Nederland staat deze week bekend als de Goede Week, maar er wordt eigenlijk niets aan gedaan.

Semana Santa is ontzettend belangrijk in en voor Andalusie en de inwoners. Bovendien is deze week beroemd over de hele wereld. De week van Semana Santa is de drukste week in Andalusie met duizenden toeristen uit de rest van Spanje en van over de hele wereld. De vele toeristen worden getrokken door de passie en emotie die deze week uitstraalt.

Vanaf Palmzondag, Domingo de Ramos tot de zondag een week later staat de stad in teken van de verschillende dagelijkse processies en hangt er in de hele stad een geur van wierook.

 Er bestaan diverse ‘hermandades’ broederschappen, waar vele Andalusiers  lid van zijn. Elke hermandad loopt een met een prachtig versierd beeld van Jezus of Maria een tocht door de stad, begeleidt door Nazarenos, begeleiders gekleed in een gewaad en een soort punthoed, een muziekkorps die zware, ritmische muziek speelt en vele volgelingen. Onderweg wordt er regelmatig gestopt wanneer iemand een Saeta wil zingen, een flamenco-lied speciaal voor Semana Santa met heilige teksten. Dit alles om Jezus en Maria te eren.

Semana Santa zijn 8 dagen van processies, waarvan de belangrijkste plaatsvindt op Viernes Santo, Goede Vrijdag. Deze vetrekt in de nacht van donderdag op vrijdag en is de indrukwekkendste van de week.

De mooiste belevingen maak je mee in Malaga én in Sevilla.

Advertenties

Over serrato99

Owner of B&B Finca Serrato in Malaga , Spain
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s