Broedende Flamingo´s

Het is broedtijd in Fuente de Piedra. Binnekort stappen hier duizenden flamingo kuikens rond. Wil je het zien? Boek je voorjaarsvakantie in Andalusie bij www.fincaserrato.com , op 20 minuten bevindt zich de Laguna.

Natuurpark Andalusie - Fuente de PiedraFuente de Piedra natuurreservaat beslaat 1.300 hectare. Het is een thuis voor verschillende vogelsoorten, maar de onbetwistbare koning van allemaal is de roze flamingo.

 

 De vogels zitten op het eiland Senrra, in het midden van de lagune, die 18 kilometer in omtrek meet. De flamingo’s komen uit het hele Middellandse-Zeegebied en de Noord-Afrikaanse kust hier naartoe om te broeden.

Fuente de PiedraBijna elk jaar, als er tenminste voldoende water in de lagune staat, verandert het eiland, dat er ’s winters verlaten bij ligt, als bij toverslag van kleur. De bruine aardetinten gaan in het voorjaar over in roze, als de volwassen flamingo’s arriveren, en later in donkergrijs, als de kleine kuikens geboren worden. De lagune ondergaat een heuse metamorfose.

Fuente de Piedra ligt in het noorden van de provincie Málaga, maar strategisch gezien precies in het midden van Andalusië. Dit betekent dat de volwassen flamingo’s, die in de schemering op zoek gaan naar voedsel, in een nacht vliegen naar de Marismas del Odiel Wetlands in de provincie Huelva, of Doñana en de zoutvlakten in de provincie Cádiz kunnen bereiken.

Hun enorme vleugels, hun uitstekende richtingsgevoel en hun fenomenale zweefvermogen maken het zeer snelle vogels. Dat betekent dat ze zijn uitgerust met een ongelooflijk vermogen om aan droogte en andere moeilijke situaties te ontkomen, en daar hangt hun kans om te overleven van af.

Al eeuwen keren de flamingo’s trouw jaarlijks naar Fuente de Piedra terug. Elk jaar in maart komen de eerste aan op verkenningstocht, op zoek naar geschikte plaatsen om zich voort te planten. Ze keren terug om hun soortgenoten te laten weten dat de lagune bijna gereed is. Als ze eenmaal in groten getale gearriveerd zijn, begint het paringsritueel tussen de seksen. Dit kan wel dertienduizend flamingokuikens opleveren.

Advertenties

Over serrato99

Owner of B&B Finca Serrato in Malaga , Spain
Dit bericht werd geplaatst in B&B Finca Serrato, B&B in Andalusie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s