Mountainbiken in Andalusie

Mountainbiken in Zuid-Spanje

Ontdek Andalusië op de fiets

Spanje, Andalusië, maart 2012 – Een spectaculaire fietstocht door de bergen en olijfgaarden van Andalusië die eindigt aan de Middellandse Zee. Of een tocht waarbij je van de ene B&B naar de andere fietst, terwijl je bagage wordt nagebracht. Dit zijn twee van de avontuurlijke fietsarrangementen die B&B Finca Serrato uit Colmenar (Andalusië) organiseert. In samenwerking met MTB-(mountainbike)specialisten uit Nederland heeft de B&B verschillende routes uitgezet en enkele avontuurlijke arrangementen samengesteld.

De Belgische Ardennen en West-Duitsland zijn een bekend fietsgebied bij de sportieve fietser. Velen vinden de heuvels en dalen een welkome afwisseling van het Nederlandse vlakke land. Het is een uitdaging om de steile zandpaden te beklimmen en een nog groter plezier om deze weer af te slalommen en je techniek te gebruiken. Helaas zijn we in noordwest Europa ook vaak afhankelijk van het weer. Het milde klimaat, een afwisselend landschap en een uitdagend traject maken Zuid-Spanje en vooral Andalusië zeer geschikt voor de sportieve fietser. Zeker in combinatie met de overweldigende natuur, de gastvrijheid van de bewoners en de rijke cultuur.

Verrassend

De fietstochten voeren door een schaars bebouwd, heuvelachtig tot bergachtig gebied met voornamelijk olijf- en amandelbomen, natuurlijke bossen, snelstromende riviertjes, watervalletjes, hier en daar een wijngaard, struiken, kruiden en bloemen. Er is een uitgestrekt net van onverharde weggetjes, (wild)paden en brandgangen die speciaal lijken te zijn aangelegd voor mountainbikers. Voor een tussenstop zijn er onderweg de vele typische pueblos blancos (witte dorpen), vaak van Moorse oorsprong, met pleintjes, hellende straatjes en leuke terrasjes en tapasbars. Op sommige trajecten grenzen de bergen aan zee en dat levert prachtige vergezichten op.

Herder

De vele natuurparken van Andalusië met hun oorspronkelijke flora en fauna zijn vrij toegankelijk voor fietsers. Het is niet ongebruikelijk als een wild zwijn, koningsarend of berggeit je route doorkruist. En buiten de parken zul je niet de eerste fietser zijn die vol in de remmen moet voor een overstekende herder met zijn geiten en honden.

Je fietst op comfortabele MTB´s van een professionele fietsverhuurder uit Malaga, de huurprijs bedraagt v.a. 15 euro per dag. Voor 80 euro (retour) kun je ook je eigen fiets in het vliegtuig meenemen.

Meer informatie over de fietsarrangementen, mogelijkheden, prijzen en routes van Finca Serrato is te vinden op de website http://www.fincaserrato.com onder de rubriek Arrangementen.

Advertenties

Over serrato99

Owner of B&B Finca Serrato in Malaga , Spain
Dit bericht werd geplaatst in B&B Finca Serrato, B&B in Andalusie, mountainbiken in andalusie, vakantie in andalusie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s