De route van Washington Irving

Deze route verbindt de plaats Sevilla met Granada en is gebaseerd op de route die de Noord Amerikaanse schrijver Washington Irving maakte. (250 km)

Tijdens zijn reis raakte hij hevig geinspireerd en schreef hij in 1829 het boek ´Cuentos de la Alhambra´. Een Nederlandse uitgave van dit boek is in het Alhambra verkrijgbaar. Irving kwam terecht in dit gebied omdat hij gefascineerd was door de varieteit en de exotische cultuur in de tijd van het Moorse Spanje.

Deze route, die zeer goed is aangegeven, is 250 kilometer lang en komt door de provincie´s Sevilla, Malaga en Granada.
Deze historische handelsweg die al bestaat sinds 1244 verbindt het destijds christelijke zuiden met het gebied dat geregeerd werd door de Nazaries in de vroege middeleeuwen. De christenen handelden in landbouwprodukten en vee, terwijl de Nazaries kruiden, zijde en kleurstoffen importeerden.

Komt u van Sevilla, en wilt u naar Granada, maak dan deze tocht met een nacht tussenstop in Finca Serrato in Colmenar.

Veel schrijvers en dichters hebben over deze tijd en over plaatsen op deze route geschreven. Washington Irving maakte destijds zijn tocht op zoek naar exotische verhalen en schreef zijn verhalen terwijl hij een periode woonde in het Alhambra.
De reiziger van tegenwoordig is op zoek naar de legende die deze route, rijk aan historie, vertelt.

Vergeet niet te genieten van de mooie natuur. Deze route komt langs de hoge bergketen van de Sierra Nevada, en het natuurpark Sierra de Alhama, maar ook via glooiend gebied met twee prachtige meren; het meer van Osuna en het meer Fuente de Piedra waar kolonies flamingo´s leven.

De Route:
Sevilla, Alcala de Guadaira, Carmona, Marchena, Ecija, Osuna, Estepa, Fuente de Piedra, Humilladero, Mollina, Antequera, Archidona, Loja, Moraleda de Zafayona, Alhama de Granada, Montefrio, Colmenar, Illora, Fuentevaqueros, Santa Fe, Granada.

 
Advertenties

Over serrato99

Owner of B&B Finca Serrato in Malaga , Spain
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s