Carmen Thyssen

Er bestaan twee Carmen Thyssen Musea in Spanje. Een in Malaga en een in Madrid. Het Museum in Malaga is in 2011 geopend.

Het museum van Thyssen in Malaga wordt gehuisvest in Palacio De Villalón in het hart van het Moorse deel van de stad. De recente restauratie van het paleis is een fijn voorbeeld van Renaissance architectuur. Net als het museum van thyssen-Bornemisz in Madrid, bevat het museum van Malaga een bijzonder indrukwekkende selectie van de werken uit beroemde Oude Meesters, de Romantische schilders van het Landschap en de 19de en 20ste eeuwkunstenaars zoals Zurburán, Mariano Fortuny, Claude Lotharingen, Manuel Barrón, Emilio Sanchez Perrier en Ramon Casas .

 Het museum heeft ook een deel die tijdelijke tentoonstellingendetails. De schilderijen zijn een zeer persoonlijke selectie van de Barones Thyssen en zijn gekend voor hun breed werkingsgebied en goede kwaliteit wat het museum zo uniek en speciaal maakt. Het museum van Malaga legt ook een bepaalde nadruk op de andalusisch werken.

De openingstijden voor het museum zijn Dinsdag aan Zondagen 10am – 8pm en 9pm op Vrijdag en Zaterdag. Entree : 6€ voor volwassenen en 3.50€ voor kinderen.

De audioreeksen zijn ook zeer nuttig om het verhaal achter het kunstwerk volledig te waarderen dat u bekijkt

El Museo Thyssen-Bornemisza in Madrid
El Museo Thyssen-Bornemisza

 In juli 1993 kreeg de Spaanse regering het grootste gedeelte van de kunstcollectie die de familie Thyssen-Bornemisza door de jaren heen had verzameld in handen. Deze kunstwerken werden samen met de schilderijen en de nationale collecties die de Spaanse regering al in haar bezit had tentoongesteld voor het grote publiek. Het museum heeft 2 verstigingen, één in Madrid (in het Palacio de Villahermosa) en de ander in Barcelona (in het Museo Nacional de Arte de Catalonia). De weduwe van Hans Heinrich Thyssen, Carmen Thyssen, schonk in 2004 nog 200 werken aan het museum.

Advertenties

Over serrato99

Owner of B&B Finca Serrato in Malaga , Spain
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s