Bezoek de bruisende havenstad Malaga

OP 20 minuten afstand ligt de schitterende stad Malaga. Soms een beetje een ondergeschoven kindje, en dat is jammer want Malaga biedt een geweldige sfeer, cultuur, gastronomie en historie. De stad is veelzijdig en overzichtelijk.

Bruisende havenstad

Málaga is de op één na grootste stad van Andalusië. De stad zou al in 1.000 jaar vC. gesticht zijn, onder de Feniciërs. In de 6e eeuw v.Chr. werd de stad veroverd door de Carthagers en in  218 v.Chr. door de Romeinen. De Romeinen schiepen vele belangrijke bouwwerken in de stad, waaronder de haven en het Romeinse theater. Málaga kreeg in deze periode ook haar officiële stadsrechten. Málaga groeide in deze tijd uit tot een belangrijk centrum van de regio, met een groeiende gemeenschap intellectuelen en kunstliefhebbers.

Puur Spaans met heerlijk klimaat

Málaga heeft de laatste jaren veel energie gestoken in het opknappen, autovrij en aantrekkelijk maken van zijn binnenstad en dat is goed gelukt. Het is een stad die puur Spaans is en steeds populairder wordt. Malaga heeft een mooi oud centrum, vele pleintjes en gezellige straatjes. Vanwege het milde klimaat is deze stad het hele jaar door een heerlijke bestemming.
 

Kunst & Cultuur

Málaga is de geboortestad van Pablo Picasso, er zijn dan ook twee musea opgedragen aan zijn werk, het Picasso museum van Málaga en zijn geboortehuis. Sinds 2011 is er in Malaga een vestiging van het Thyssen Bornemisza. Andere belangrijke musea zijn het Museo de Bellas Artes en het Archeologisch museum
In 1528 werd er begonnen met de bouw van de grote kathedraal. Omdat de tweede toren vanwege geldgebrek nooit afgebouwd werd heeft de Kathedraal als bijnaam “La Manquita” de éénarmige.  Ook de burcht, de Alcazaba op de rots Gibralfaro, is een bezoek waard.  Hier ligt ook de gelijknamige Parador, waar je, mocht je er niet logeren, toch op het terras kunt genieten van een drankje of lunch en het prachtige uitzicht over de stad en de zee.
Er is een groot aantal evenementen,concerten en festivals zoals het carnaval van Málaga, en het fiesta Mayor de Verdiales, Semana Santa.De feria in augustus is een week lang durend feest met kleurrijke vertoningen, diverse activiteiten, flamenco en prachtige kostuums

Gastronomie, Flamenco & uitgaan

Op culinair gebied heeft de stad veel te bieden, als kustplaats vooral bekend om zijn visspecialiteiten in alle variëteiten. Er is een bruisend uitgangsleven. De regio Málaga is bekend vanwege zijn Flamenco, diverse dansen zijn ontstaan in plaatsen in de omgeving, de rondeña, verdiales, jaberas en malagueñas zijn allemaal variaties van de fandango totdat zij bekend raakten als verschillende vormen van flamenco. Het nachtleven speelt zich voornamelijk af in de straten en pleinen bij het Plaza de la Merced, de Plaza de la Constitucion, Calle Granada, Calle Alcazabilla, Calle La Malagueta and Calle Larios. Er zijn vele bars, discotheken en nachtclubs.
Advertenties

Over serrato99

Owner of B&B Finca Serrato in Malaga , Spain
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s