Wandelen vanuit Finca Serrato in Montes de Malaga

Montes de Málaga

 
Schuin boven de stad Málaga en niet ver vanaf onze B&B en casita liggen de Montes de Málaga. In de vijftiende eeuw werd begonnen met de ontbossing van het gebied, nadat het door katholieke koningen in 1487 werd veroverd. De verdeling van de gronden tussen de winnaars zorgde voor vervanging van de mediterrane bossen door culturen van wijngaarden, amandelbomen en olijfbomen.
De ontbossing resulteerde in erosie, het dichtslibben van de rivier en daardoor overstromingen, die in het nabijgelegen Málaga voor veel overlast zorgden. Om deze overlast te beperken werd in de jaren dertig van de vorige eeuw begonnen met herbebossing. Op 18 juli 1989 werd het gebied tot natuurgebied verklaard. Het is nu een voorbeeld van herbebossing, waardoor het mediterrane bos weer wordt hersteld.
Het natuurgebied bestaat uit een bergachtig terrein met hoogteverschillen tussen 100 en 1100 m. Het wordt vooral gekenmerkt door extreem steile berghellingen, hetgeen erosie bevordert.
De nabijheid van de Middellandse Zee zorgt voor zachte temperaturen en een grote vochtigheid. Hierdoor ontstaan, afhankelijk van de hoogte en de specifieke ligging verschillende microklimaten. Dit zorgt voor een grote variëteit in de flora met eiken, olijfbomen en pijnbomen.
De belangrijkste bewoner van het gebied is de unieke cabra malagueña, een berggeit
De interessante fauna bestaat verder uit een aantal soorten die met uitsterven bedreigd zijn. Het gebied is een van de schaarse enclaves waarin de kameleon nog voorkomt. Ook zijn er wezels, bunzings, wilde katten, marters en everzwijnen. Vogels in het gebied zijn onder andere arenden, haviken, buizerds en uilen.De wandelroutes in de Montes de Málaga:

Sandero el Cerrado
Duur ca 1 ½  uur
Vertrek vanaf hotel Humaina 
Tegenover het hotel ziet u een informatiebord over deze wandelroute
Bij dit bord gaat u rechts het wandelpad op
Het pad gaat over in een onverharde weg hier gaat u rechts
Op een gegeven moment maakt de weg een bocht naar links hier heeft u bij helder weer een prachtig uitzicht over Málaga en kunt u een groot deel van de kustlijn zien, uitzichtpunt COCHINO
Direct voorbij dit punt ziet u rechts een paaltje met een witte pijl even voorbij dit paaltje verlaat u de weg en gaat u rechts het wilde wandelpad weer op, u loopt nu evenwijdig aan de weg
Aan het einde van het pad kunt u uw weg weer via de weg vervolgen
Bij de bordjes volgt u het bordje Sandero el Cerrado. Na verloop van tijd komt u aan uw linkerkant een paaltje met een witte pijl tegen, voor dit paaltje gaat u links naar beneden
U maakt nu via dit pad de afdaling naar beneden tot u weer op een zandweg komt, hier gaat u rechts u komt langs de picknickplaats en van hieruit loopt u verder naar de parkeerplaats.
Deze route kan gecombineerd worden met een andere route in de Montes de Malaga.

Advertenties

Over serrato99

Owner of B&B Finca Serrato in Malaga , Spain
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Wandelen vanuit Finca Serrato in Montes de Malaga

  1. serrato99 zegt:

    Wij hebben deze tocht in november gedaan, prachtig! Je kunt je niet voorstellen wat een schitterend wandelgebied je kunt ontdekken vanuit Finca Serrato. Wij zijn enthousiaste wandelaars en waren volledig verbaasd over de mogenlijkheden en de schoonheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s