Montes de Malaga en de omgeving Axarquia

 

Tussen de Montes de Malaga en de Sierra Nevada  

De Axarquía is het gebied ten oosten van Malaga. Grenzend aan de provincie Granada in het oosten, de streken Antequera en Malaga in het westen en de Middellandse Zee in het zuiden. Geografisch gezien ligt de Axarquía tussen de Montes de Malaga en de Sierra Nevada in. De Axarquia bestaat uit 31 gemeenten, sommigen middelgroot zoals de hoofdplaats Vélez-Malaga aan de kust. In het midden van de Axarquía ligt het stuwmeer van Viñuela.

 

Het gebied is minder toeristisch dan de streek ten westen van Malaga maar er is de laatste jaren een duidelijke opbloei, vooral in het ruraal toerisme. Badplaatsen als Torre del Mar, Torox en Nerja hebben de zonaanbidder veel te bieden. Typerend voor de streek zijn echter de witte dorpjes waarvan er enkele slechts op geringe afstand van de kust liggen. Een van die dorpjes is Frigiliana en dat is al meerdere malen uitgeroepen tot mooiste dorp van Spanje. Nerja met zijn Balcon de Europa en de grotten van Nerja genieten inmiddels internationale faam. Zeer bezienswaardig zijn verder de dorpen El Borge, Salares, Canillas de Aceituno, Cómpeta, Alcaucin, Corrumbela, Iznate en Sayalonga .

Wandelingen langs beboste bergflanken  

In de hele Axarquía is het heerlijk wandelen maar vooral het oostelijk deel, het natuurpark Sierra de Tejada en Almijara, is een wandelaarseldorado. De hoogste top in het natuurpark is de Maroma van 2063 meter. Vanaf de ezel- en voetpaden is er schitterend uitzicht over het hele gebied en in het zuiden zijn op heldere dagen de toppen van het Rift-gebergte in Marokko zichtbaar. De meeste wandelroutes liggen tussen 1000 en 2000 meter hoogte en in de bergen waait vrijwel altijd een verkoelend briesje.

In deze regio schijnt de zo’n 320 dagen per jaar en vooral voor- en najaar zijn ideaal voor wandelingen langs beboste bergflanken en langs olijf- en amandelboomgaarden. In de zomerperiode kan het flink warm worden maar dan is de Middellandse Zee altijd dichtbij voor verkoeling.

Advertenties

Over serrato99

Owner of B&B Finca Serrato in Malaga , Spain
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s