Individueel Fietsarrangement “Finca Serrato”. ( 8 dagen)

Bij dit arrangement fiets je in verschillende gebieden van de Axarquia en de Montes de Malaga. De Axarquia kenmerkt zich door bergen en heuvels waar traditionele landbouw beoefend wordt. In de bergen zijn dat voornamelijk olijven en amandelen en in de valleien graan. Daarnaast kom je regelmatig herders tegen met schapen of geiten. Verspreid in het gebied liggen de “puebla’s blanca’s”; kleine plaatsjes of gehuchten met de typerende Andalusische witte huizen en smalle steegjes. Het natuurpark Montes de Malaga is eveneens bergachtig maar grotendeels bebost met o.a. kurkeiken, dennen- en eucalyptusbomen. Het is tevens het leefgebied van o.a. berggeiten en Spaanse Koningsadelaars.

Reisperiode:Het arrangement kan het hele jaar worden geboekt. In juli en augustus kan het erg warm zijn dus minder geschikt om te fietsen. De duur en inhoud van het programma kunnen desgewenst worden aangepast. Vraag vrijblijvend een prijsopgave.

Niveau: De tochten zijn geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en fietservaring. De zwaarte van de routes is variabel. Er dient wel rekening gehouden te worden met behoorlijke hoogteverschillen. Het arrangement is zowel geschikt voor mountainbikers als voor sportfietsers hoewel de fietsroutes iets verschillen.

Programma:

Dag 1 Aankomst in Colmenar en transfer naar Lagar Serrato. Op Serrato verken je de omgeving met een korte fietstocht die start en eindigt bij de B&B.
Dag 2 Tocht vanaf Serrato naar het natuurpark Montes de Malaga. Hier zijn 10 routes uitgezet die onderling combineerbaar zijn. Je bepaald dus zelf de route, de duur en de zwaarte. Op sommige plekken heb je een spectaculair uitzicht over Malaga en de kustlijn. Op de terugweg naar Serrato kom je langs Venta de La Nada. Hier kunt je je lunch gebruiken en waan je je 70 jaar terug in de tijd. Na de lunch fiets je tussen de olijf- en amandelbomen terug naar Serrato.
Dag 3 Prachtige tocht naar het boeren plaatsje Colmenar en terug via een andere weg naar Finca Serrato. Na een kopje koffie op een oer-spaans terrasje fiets of loop je de eerste kilometers door Colmenar. Onderweg heb je de mogelijkheid o.a. de Hermita (kapel/kerkje)  en de begraafplaats te bezichtigen. Daarna gaat de tocht verder door de campo (platteland) met prachtige vergezichten over de vallei van de Axarquía aan de ene en de bergkam van Montes de Malaga aan de andere kant.
Dag 4 Transfer naar één van de startpunten in het natuurpark Montes de Malaga. Hier zijn 10 routes uitgezet die onderling combineerbaar zijn. Je bepaald dus zelf de route, de duur en de zwaarte. Op sommige plekken heb je een spectaculair uitzicht over Malaga en de kustlijn. Op het einde van de tocht wordt je weer opgehaald of fiets je terug naar Serrato.
Dag 5 Route vanaf Serrato naar het kustplaatsje El Palo. Vanaf Serrato fiets je door de bergen naar de kust. Op sommige plaatsen fiets je over een bergkam waar je aan de ene kant een prachtig uitzicht hebt over Malaga en de kust en aan de andere kant over de vallei van de Axarqía. Na een fantastische lunch aan het strand fiets je over een andere route weer terug naar Serrato.
Dag 6 Route naar het hooggelegen Moorse vestigingsplaatsje Comares waar je een schitterend uitzicht hebt over de kust en de Axarquia. Dit is één van de “Puebla’s Blanca’s” waar de Axarquia zo trots op is. Na de bezichtiging van het plaatsje gaat de tocht door de bergen terug naar Serrato.
Dag 7 Idem dag 2 of 4 met een andere route of een verwendag bij het poedelbad op Lagar Serrato
Dag 8 Transfer naar de bushalte in Colmenar. 
Arrangementsprijs  € 224,- per persoon (op basis van 2 personen)
€ 198,- per persoon (op basis van 3 personen)
€ 188,- per persoon (op basis van 4 personen)
Inbegrepen Overnachtingen, ontbijt, de diverse transfers,
routebeschrijvingen en wandelkaarten.
Niet inbegrepen Overige maaltijden en consumpties.
*Transfer en gids dag 5
NB Transfer vliegveld Malaga – Lagar Serrato is tegen een meerprijs van € 45,- per rit mogelijk.
Maaltijden Op Lagar Serrato is het mogelijk een maaltijd te bestellen. Daarnaast kun je bij Venta de la Nada (4 km.) eten, een andere venta (herberg) of in één van de gezellige Spaanse restaurantjes in Colmenar (14 km.)
Advertenties

Over serrato99

Owner of B&B Finca Serrato in Malaga , Spain
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s