Nieuwsbrief September

Lagar de Serrato        Nieuwsbrief September 2011

 

Ons goede voornemen om meerdere keren per jaar een nieuwsbrief te versturen is helaas bij een goed voornemen gebleven. Finca Serrato is afgelopen jaar aardig succesvol gebleken en daardoor was er niet veel tijd over voor de nieuwsbrief. Een luxeprobleem dus.

Gewoonte getrouw willen we iedereen die hier afgelopen jaar te gast is geweest nogmaals bedanken voor de klandizie en gezelligheid en zéker ook voor alle reacties, mailtjes, foto’s,  uitnodigingen en ingezonden stukjes in het gastenboek.

 

Ondertussen is de website van Finca Serrato geheel vernieuwd. De plaatselijke computerdeskundige PC Pierre (Pierre@PCPierre.com) is er vanaf oktober vorig jaar druk mee in de weer geweest. Hier en daar moeten er nog wat puntjes op de “i” worden gezet en de spaanse vertaling is nog niet klaar maar over het algemeen zijn we best tevreden. De lay-out is grotendeels hetzelfde gebleven maar teksten en foto’s zijn geactualiseerd en er zijn diverse arrangementen en activiteiten bijgekomen.

 

Zo zijn er bijvoorbeeld in het voorjaar fietsroutes uitgezet door Bram, die op uitnodiging hier ruim een week heeft gelogeerd en met zijn mountainbike en een GPS diverse routes heeft uitgezet in de Axarquía. Bram was hiervoor de perfecte persoon want hij heeft veel ervaring op professioneel niveau in de fietswereld in Nederland. Op het uitgebreide paden- en wegennet rond Serrato kunnen fietsers nu hun hart ophalen met behulp van kaarten en/of een GPS. Daarnaast is het mogelijk om van B&B naar B&B te fietsen waarbij de bagage door ons wordt vervoerd of je kunt ook met je fiets worden afgezet op een locatie naar wens, waarna je terug fietst naar Lagar de Serrato. We nodigen iedereen graag uit om weer eens een kijkje te nemen op www.FincaSerrato.com       

 

 

Serrato heeft in het najaar en voorjaar een facelift gekregen. Grotendeels is dat dankzij Freek, die bijna helemaal alleen de totale buitenkant van het huis heeft geschilderd. Freek is hier in september 2010 komen werken en heeft hier tot volle tevredenheid geklust tot mei van dit jaar. En het is natuurlijk niet bij sauzen en schilderen gebleven. Serrato is al behoorlijk op leeftijd en reparatiewerk en stucwerk waren onvermijdelijk. Het resultaat is fantastisch; zelfs vanaf de doorgaande weg, de A7000, springt Lagar de Serrato er nu uit.

 

 

Naast Freek en andere vakantiewerkers hebben we ook erg veel hulp en gezelligheid gehad van Annemarie. Half april is ze naar Serrato gekomen en uiteindelijk is ze vanwege de aanhoudende drukte tot half juni onze steun en toeverlaat geweest. Niets was haar te gek; serveren, koken, ontbijt verzorgen maar ook schilderen, muren slopen en stuken. Inmiddels is ze weer in Nederland maar er bestaat gelukkig een kans dat ze ons tijdens drukke perioden weer komt bijstaan.

 

Vanaf half september verwachten we weer behoorlijke drukte dus momenteel zijn we weer op zoek naar iemand die ons in de komende maanden, of een periode daarvan,  kan komen helpen. Mocht je daar oren naar hebben of je weet iemand in je omgeving, informeer dan gerust naar de mogelijkheden via de website en het e-mail adres.

 

 

De onverharde weg is inmiddels helemaal geëgaliseerd en opgeknapt. Uiteindelijk was er een aangetekende brief aan de burgemeester van Málaga voor nodig. Twee weken ná de verzending van die brief kreeg ik via mijn buren te horen dat ik me moest melden bij een dependance van het gemeentehuis en werd daar te woord gestaan door een verongelijkte, hautaine matrone die niet zo te spreken was over mijn actie. Hoogstwaarschijnlijk was zij via de ambtelijke ladder aangesproken op haar functioneren en dat probeerde ze nu af te reageren op mij. Gelukkig had ik een bevriende tolk bij me die mijn betoog goed kon vertalen en nadat de ambtenaar me benadrukt had dat ik me in het vervolg direct tot haar moest wenden 😉 was de zaak geregeld. Toen we na het bezoek op weg naar huis op de onverharde weg aankwamen stonden de maquina’s al klaar om te beginnen en momenteel lijkt het wel een asfaltweg!

 

 

 

De civilisatie rukt op en er is nu rond Serrato een elektriciteitsnet ontstaan. Weliswaar zijn wij niet aangesloten omdat we helemaal zelfvoorzienend zijn, maar voor de waarde van het pand is het een goede zaak. Terugleveren aan het net blijkt helaas geen optie omdat de aanleg van de installatie en de installatie zelf veel te kostbaar zijn.

Voordat ze de kabels van mast naar mast trokken hebben we druk gespeculeerd over de vraag hoe ze die nu van de ene naar de andere kant van het dal zouden trekken. Wellicht met een helikopter, misschien een draad schieten of iets anders vernuftigs? Nee, er loopt gewoon een mannetje met een touw dwars door de Bush en het dal en de kabel wordt dan met een lier omhoog getrokken. Eenvoudig en doel-treffend maar in Nederland zou de Arbo er niet blij mee zijn.

 

 

Zoals je wellicht al gelezen hebt zijn Lio en Layla de trotse ouders geworden van zes puppies. Omdat er belangstelling was voor drie kleintjes zijn we gestopt met Layla de pil te geven. Het zou haar eerste nest worden en meestal worden dat niet meer dan drie of vier puppies. Tot onze verbazing lagen er ineens zes op de mat en dat is de reden dat we er nu drie over hebben. Ze blaken van gezondheid, het lijken wel jonge beertjes, en het kan niet anders of het worden fantastische honden met zulke ouders. Mocht er nog iemand belangstelling hebben; we sturen graag foto’s en vervoer naar NL kan waarschijnlijk worden geregeld.

 

Het warme zuiden van Europa spreekt vele Nederlanders tot de verbeelding. Marion Hoogwegt, die al sinds drie jaar de internetmarketing van de website van Finca Serrato verzorgt, weet als geen ander hoe het is om als nuchtere noorderling bij het temperamentvolle Spaanse volk te wonen. Over bijzondere gebeurtenissen en ontmoetingen schrijft zij sinds 2006 een column in het magazine HUIS & aanbod. Soms grappig, vaak ontroerend. Haar beste columns zijn nu gebundeld in het boek Kus uit Spanje. Het boek is te bestellen via de website; www.kusuitspanje.wordpress.com

 

Frank en Esther wonen inmiddels in Spanje en zijn gestart met hun activiteiten en motorarrangementen voor www.tripleAevents.nl. Als overgang en ter oriëntatie hebben ze een paar maanden op Serrato gebivakkeerd en in ruil daarvoor hebben ze geholpen met het bouwen van een nieuwe badkamer. Het geheel moet uiteindelijk een appartement worden en de badkamer en slaapkamer daarvan zijn nu klaar. Een extra kamer moet een keukentje worden en dan is er nog de mogelijkheid om er nóg een kamer bij te betrekken. Tot op heden is dat echter niet gelukt omdat de ruimte zoals die nu klaar is, steeds is verhuurd als kamer en suite of als studio. Wordt vervolgd…

 

     

 

 

 

Ook ’s nachts is de natuur rond Serrato de moeite waard. Buiten de everzwijnen, gekko’s, vleermuizen, vossen, uilen en wild bracht deze nachtvlinder van circa 15 cm. (!) ons     ’s avonds een bezoek. Eerst even schrikken omdat we dachten dat het een onhandige vleermuis was maar daarna was de vlinder zo vriendelijk om even op de lamp te gaan zitten zodat we een paar fraaie foto’s konden maken. Met een beetje fantasie lijken de vleugels twee uilenkoppen. Vooral op de linker is dat te zien.

 

 

 

Het poedelbad heeft zijn definitieve plaats gekregen. Vorig jaar is gebleken dat er om het bad te weinig plaats was om met meer dan vier mensen even een zonnebad te nemen. Er is nu achter het huis een vlak stuk land gecreëerd waar meer dan voldoende ruimte is voor het bad, een zitje en diverse ligbedden. De keerzijde van het verhaal was dat we door het vullen van het bad met ruim 12.000 liter water tot op heden zuinig om moeten springen met het water. Nagenoeg de hele opgebouwde voorraad was gebruikt maar gelukkig hebben we dat probleem volgend jaar niet meer.

 

Om de toegankelijkheid van deze zonneplek te verbeteren moest er ook een trap worden aangelegd. In eerste instantie dachten we dat het om een paar treetjes zou gaan maar elke keer bleek dat er nog een paar treden bij moesten. Uiteindelijk zouden er nog wel twee treden bij hebben gekund maar voorlopig hebben we het maar zo gelaten. De eerste gasten, die niet konden wachten met het in gebruik nemen van het bad, moesten met gevaar voor eigen leven over de bouwconstructies. Het eindresultaat mag er echter zijn en het blijkt dat ook ‘s nachts de nieuwe plek bijzonder populair is om naar de uitgestrekte sterrenhemel te staren.

 

Nu komen we in de Axarquía weer langzaam in de herfst, de tweede lente van het jaar. De buren zijn druk bezig met de druiven- en amandeloogst en vanaf half november beginnen ze met het oogsten van de olijven. De temperatuur matigt een beetje en de omgeving wordt weer groener. Nog even en de najaarsbloemen ontspringen. Evenals het voorjaar is dit een perfecte tijd om te wandelen, te fietsen, voor citytrips of andere activiteiten. En daarvoor zien we je natuurlijk graag op Lagar de Serrato!

 

Een zonnige groet,

 

Ben

 

 

Finca Serrato

 

T        0031 20 262 9921 NL tarief

M       0034 697 691 154

W       www.fincaserrato.com

M       info@fincaserrato.com

 

Mocht je ons een plezier willen doen stuur deze nieuwsbrief dan door naar familie, vrienden, kennissen en collega’s. Alvast bedankt!

 

 

Advertenties

Over serrato99

Owner of B&B Finca Serrato in Malaga , Spain
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s