Drie bijzondere wandelarrangementen vanuit Finca Serrato

1) Individueel Wandelarrangement “Finca Serrato” (8 dagen)


Bij dit arrangement wandel je in verschillende gebieden van de Axarquia en de Montes de Malaga. De Axarquia kenmerkt zich door bergen en heuvels waar traditionele landbouw beoefend wordt. In de bergen zijn dat voornamelijk olijven en amandelen en in de valleien graan. Daarnaast kom je regelmatig herders tegen met schapen of geiten. Verspreid in het gebied liggen de “puebla’s blanca’s”; kleine plaatsjes of gehuchten met de typerende Andalusische witte huizen en smalle steegjes. Het natuurpark Montes de Malaga is eveneens bergachtig maar grotendeels bebost met o.a. kurkeiken, dennen- en eucalyptusbomen. Het is tevens het leefgebied van o.a. berggeiten en Spaanse Koningsadelaars.

Reisperiode: Het arrangement kan het hele jaar worden geboekt. In juli en augustus kan het erg warm zijn dus minder geschikt om te wandelen. De duur en inhoud van het programma kunnen desgewenst worden aangepast. Vraag vrijblijvend een prijsopgave.

Niveau: De wandelingen zijn geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en enige wandelervaring. De zwaarte van de wandelingen is variabel.

Programma:

Dag 1 Aankomst in Colmenar en transfer naar Lagar Serrato. Op Serrato verken je de omgeving met één van drie wandelingen die starten en eindigen bij de B&B. De duur van de wandelingen varieert van 45 minuten tot 2,5 uur.
Dag 2 Wandeling vanaf Serrato naar de rio seco (droge rivier) El Rute en aan de andere kant weer naar boven om een kijkje te nemen in de ruïnes van Lagar (perserij) El Rute. Daarna gaat de wandeling verder richting natuurpark Montes de Malaga waar je een klein stukje doorheen loopt naar Venta de La Nada. Hier kunt je je lunch gebruiken en waan je je 70 jaar terug in de tijd. Na de lunch wandel je via een andere route tussen de olijf- en amandelbomen terug naar Serrato. (5 uur)
Dag 3 Prachtige wandeling vanaf het boeren plaatsje Colmenar naar Finca Serrato. Na een kopje koffie op een oer-spaans terrasje wandel je de eerste kilometers door Colmenar. Onderweg heb je de mogelijkheid o.a. de Hermita (kapel/kerkje)  en de begraafplaats te bezichtigen. Daarna gaat de wandeling verder door de campo (platteland) met prachtige vergezichten over de vallei aan de ene en de bergkam van Montes de Malaga aan de andere kant. ( 5 uur )
Dag 4 Transfer naar één van de startpunten in het natuurpark Montes de Malaga. Hier zijn 10 routes uitgezet die onderling combineerbaar zijn. Je bepaald dus zelf de route, de duur en de zwaarte. Op sommige plekken heb je een spectaculair uitzicht over Malaga en de kustlijn. Op het einde van de wandeling wordt je weer opgehaald.  
Dag 5 Idem dag 4 met uiteraard een andere route óf je gaat met een *Spaanse gids naar het natuurpark El Torcal en maakt een wandeling tussen de typische rotsformaties (pancake rocks) en bezoekt desgewenst diverse grotten. De gids leidt je over paden die niet voor het normale bezoek toegankelijk zijn. In dit gebied kom je hoogwaarschijnlijk berggeiten en gieren tegen. (4 uur)
Dag 6 Transfer naar het hooggelegen Moorse vestigingsplaatsje Comares waar je een schitterend uitzicht hebt over de kust en de Axarquia. Dit is één van de “Puebla’s Blanca’s” waar de Axarquia zo trots op is. Na de bezichtiging van het plaatsje gaat de wandeling door de bergen terug naar Serrato.
Dag 7 Idem dag 1 of 4 met een andere route of een verwendag bij het poedelbad op Lagar Serrato.  
Dag 8 Transfer naar de bushalte in Colmenar.

 

Arrangementsprijs  € 224,- per persoon (op basis van 2 personen)
€ 198,- per persoon (op basis van 3 personen)
€ 188,- per persoon (op basis van 4 personen)
Inbegrepen Overnachtingen, ontbijt, de diverse transfers,
routebeschrijvingen en fietskaarten.
Niet inbegrepen Overige maaltijden en consumpties.
Fiets (tegen meerprijs mogelijk)
NB Transfer vliegveld Malaga – Lagar Serrato is tegen een meerprijs van € 45,- per rit mogelijk.
Maaltijden Op Lagar Serrato is het mogelijk een maaltijd te bestellen. Daarnaast kun je bij Venta de la Nada (4 km.) eten, een andere venta (herberg) of in één van de gezellige Spaanse restaurantjes in Colmenar (14 km.)

2) Individueel Wandelarrangement Finca Serrato – Posada la
     Plaza
( 8 dagen)


Een wandelarrangement in twee unieke natuurparken. U verblijft een paar dagen op Finca Serrato bij natuurpark “Montes de Malaga” en een paar dagen in Posada la Plaza bij natuurpark “Sierra de Tejeda”. Beiden natuurparken zijn unieke wandelgebieden en beiden volkomen verschillend. Montes de Malaga is zeer bosrijk met prachtige vergezichten over Malaga en de kust en Sierra de Tejeda heeft o.a. een topwandeling naar het hoogste punt van de Axarqía; de Maroma (2300 m).
Neem voor meer informatie contact met ons op en kijk ook op www.posada-laplaza.eu

Reisperiode: Het arrangement kan het hele jaar worden geboekt. In juli en augustus kan het erg warm zijn dus minder geschikt om te wandelen. De duur en inhoud van het programma kunnen desgewenst worden aangepast.

Niveau:De wandelingen zijn geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en enige wandelervaring. De zwaarte van de wandelingen is variabel. 

Arrangementsprijs  € 332,50 per persoon (op basis van 2 personen)
Inbegrepen Overnachtingen, ontbijt, transfers,                    routebeschrijvingen en wandelkaarten.
Niet inbegrepen Overige maaltijden en consumpties.
NB Transfer vliegveld Malaga – Lagar Serrato is tegen een meerprijs van € 45,- per rit mogelijk.
Maaltijden U bent uiteraard vrij om te gaan eten waar u wilt. Daarnaast is het in beide locaties mogelijk een maaltijd te bestellen.

3) Individueel Wandelarrangement “Axarquia”. ( 8 dagen)


Wil je te voet een groter gebied leren kennen en toch zonder bagage wandelen dan is dit een ideaal arrangement. De eerste 2 nachten verblijf je in El Aguila Libre in Alfarnatejo. Het gebied rond Alfarnatejo wordt de kleine Pyreneeën genoemd. Hier kan fantastisch worden gewandeld. Op dag 3 begint de trektocht via een mooie wandelroute langs Riogorde en de rivier Rio Cueva naar het gehucht Huerta de Ranea bij Comares waar je overnacht in B&B Casa Grenadina. Op dag 4 is hier een prachtige wandeling in de omgeving uitgezet. Dag 5 vervolgen we de route naar Montes de Málaga, waar je de volgende 3 nachten verblijft in Finca Serrato. Rond Finca Serrato en in het grenzende nationaal park ‘Montes de Málaga” zijn diverse prachtige wandelingen.

Reisperiode: Het arrangement kan het hele jaar worden geboekt. In juli en augustus kan het erg warm zijn dus minder geschikt om te wandelen. De duur en inhoud van het programma kunnen desgewenst worden aangepast. Vraag vrijblijvend een prijsopgave.

Niveau: De wandelingen zijn geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en enige wandelervaring. De zwaarte van de wandelingen is variabel.
Programma:

Dag 1 Aankomst Colmenar, transfer van bushalte naar El Aguila Libre, eventueel kleine inloopwandeling 1-2 uur. Overnachting in El Aguila Libre.
Dag 2 2 Bergen op 1 dag, de Fraire en de Dona Ana(4-5 uur). Deze route brengt je naar 2 toppen op een hoogte van 1250m. Omdat het hier het leefgebied is van de berggeiten is er een grote kans dat je ze ziet. Overnachting in El Aguila Libre.
Dag 3 Begin van de trektocht langs het spaanse dorpje Riogordo, Rio Cueva met zijn prachtige groene vegetatie, naar het gehucht Huerta de Ranea. Verblijf in B&B Casa Grenadina. Je bagage wordt van El Aguila Libre naar B&B Casa Grenadina gebracht.
Dag 4 Wandeling in de omgeving van Huerta de Ranea van ca 4-5 uur. Overnachting in B&B Casa Grenadina.
Dag 5 Vervolg van de trektocht richting Montes de Málaga. De route loopt langs het hooggelegen pittoreske dorpje Comares dat een schitterend uitzicht biedt over de Middelandse Zee en de Axarquia. Verblijf in Finca Serrato. Je bagage wordt van Casa Gernadina naar Finca Serrato gebracht.
Dag 6
+ 7
Wandelingen in de omgeving van Finca Serrato of/en transfers naar Nationaal parque Montes de Málaga waar je prachtige wandelingen maakt. Of eventueel rustdag. Verblijf in Finca Serrato.
Dag 8 Vertrek of wandeling Colmenar-Serrato (ca. 5 uur) 
Dag 9 Transfer naar de bushalte in Colmenar.

Maaltijden
Je bent vrij te gaan eten wat en waar je wilt. In El Aguila Libre kun je zelf koken of een maaltijd bestellen. Ook kun je in Alfarnatejo in een van tapasbars of in het restaurant gaan eten.

Bij B&B Casa Grenadina kun je een maaltijd bestellen of gaan eten bij het dichtbij gelegen restaurant. In Finca Serrato kun je eveneens maaltijden bestellen of voor een goede lunch kun je terecht bij Venta de la Nada of Venta Pilar. Bij alle accommodaties is het ontbijt inclusief.

Arrangementsprijs
Individueel 9-daags wandelarrangement € 260,- per persoon (bij minimaal 2 personen).
Individueel 8-daags wandelarrangement € 240,- per persoon (bij minimaal 2 personen).
Inbegrepen
Alle overnachtingen in de genoemde accommodaties in 2-persoonskamers en suite (bij El Aguila Libre 2  badkamers op de gang) , ontbijt op alle dagen, alle genoemde lokale transfers, bagagevervoer van Alfarnatejo naar Llano Almendra en vandaar naar Finca Serrato, uitgebreide Nederlandse routebeschrijvingen en kaartmateriaal.
Niet inbegrepen
Transfers vliegveld Malaga – Colmenar. (Tegen meerprijs mogelijk) Overige maaltijden en consumpties.
Vervoer
Wij raden aan een retourticket naar Málaga te kopen. Er zijn veel goedkope lijnvluchten naar vliegveld Málaga. Vanaf het vliegveld vertrekt ieder half uur een bus naar het busstation van Málaga, ritduur ca. 20 minuten, ritprijs (2006) € 1,-.
Vanaf het busstation vertrekt een bus naar Colmenar op weekdagen om 08.00, 09.00, 12.00, 13.00, 15.00, 18.30 en 20.00 uur, op zaterdag om 13.00 en 19.00 uur en op zondag om 11.00 en 19.00 uur, ritduur ca. 45 min, ritprijs € 1,85 (2008).
Uit Colmenar vertrekt de bus naar Málaga op werkdagen om 7.15, 08.00, 9,15, 10.15, 14.15, 16.15 en 18.45 uur. Op zaterdag 08.45 en 16.30 uur en op zondag 09.45 en 17,45 uur.
De wandeling kan uiteraard ook in omgekeerde richting gedaan

Advertenties

Over serrato99

Owner of B&B Finca Serrato in Malaga , Spain
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s