Aktiviteiten vanuit Finca Serrato

Activiteiten

Wandelen
Om te beginnen is er op en om het landgoed Serrato voldoende gelegenheid om een paar uur te wandelen tussen de olijf- en amandelboomgaarden in de ongerepte natuur. Daarnaast is er een uitgestrekt net van onverharde weggetjes en paden in de heuvels en bergen dat de verschillende gehuchten en dorpen met elkaar verbindt.
Het is een schaars bebouwd, heuvelachtig tot bergachtig gebied met voornamelijk olijf- en amandelbomen, hier en daar een wijngaard en natuurlijke bossen, struiken en kruiden. De paden zijn goed te belopen en de wandelingen variëren van ca. één uur tot acht uur.
Van november tot en met april zijn de wandelingen door de sneeuw in Las Alpujarras en de Sierra Nevada een aanrader.

Routebeschrijvingen en kaarten zijn op Serrato beschikbaar.
Zie ook Locatie en Omgeving en Arrangementen.

Fietsen

In de directe omgeving van Serrato is er een uitgestrekt net van onverharde weggetjes en paden in de heuvels en bergen die de verschillende gehuchten en dorpen met elkaar verbindt. Ideaal voor de avontuurlijke mountainbiker maar ook als u het niet al te wild wilt doen. De omgeving is een schaars bebouwd, heuvelachtig tot bergachtig gebied met voornamelijk olijf- en amandelbomen, hier en daar een wijngaard en natuurlijke bossen, struiken en kruiden. De paden zijn afwisselend steil en glooiend en de routes variëren in lengte van ca. twee tot acht uur.

Het wegennet in de uitgestrekte omgeving bestaat hoofdzakelijk uit verharde B-wegen en zijn over het algemeen in goede staat. De hoogste top in de Montes de Málaga is ruim 900 meter dus voor de ervaren sportfietser een uitdaging. Het is niet voor niets dat racefietsers zelfs vanuit Madrid hier komen fietsen en trainen!
Voor de locaties en routes iets verder weg van Finca Serrato zoals de Alpujarras, de Sierra Nevada, de Sierra de Tejeda, Sierra de Loja en El Torcal de Antequera zorgen wij graag voor transfers voor u en uw fiets.

Routebeschrijvingen en kaarten zijn op Serrato beschikbaar.
Zie ook Locatie en Omgeving en Arrangementen.

Strand en Zee
De stranden ten oosten van Málaga liggen op ca. 20 kilometer vanaf Serrato en de kleine kustplaatsjes voorzien in een uitgebreid aanbod van gezellige visrestaurantjes aan het strand. Geen torenflats en buitenlanders hier maar strand en zee van en voor de Spanjaarden.
Voor “Broodje van Kootje” en “Speedboten met bananen” zult u dus iets verder naar het westen moeten rijden richting Torremolinos (45 minuten) en Marbella (90 minuten) waar de langste en mooiste stranden van Spanje te vinden zijn.

Motorrijden
De wegen in Andalusië lijken te zijn aangelegd door wegenbouwers met een motorhart: perfect asfalt in een oneindig glooiend en bergachtig landschap. Natuurlijk zijn er ook stukken waar u van de gebaande wegen af kunt  en waar u kunt kiezen voor het uitgestrekte net van onverharde weggetjes en paden in de heuvels en bergen dat de verschillende gehuchten en dorpen met elkaar verbindt. Deze wegen zijn goed te berijden met een all-road motor en zorgen voor de nodige uitdaging en avontuur.

Desgewenst kunnen wij de huur van een motor bij een erkend bedrijf regelen. Op aanvraag informeren we u graag over de diverse mogelijkheden.
Zie ook Locatie en Omgeving en Arrangementen.

Taalcursus Spaans
De Axalingua vakantiecursussen in Colmenar zijn ontworpen om van uw vakantie te genieten en tegelijkertijd Spaans te leren. Met twee uur per dag is een cursus perfect te combineren met meerdere culturele en sportieve activiteiten en met een verblijf op Lagar de Serrato. Naast privélessen is het ook mogelijk om met een aantal vrienden of familie les te nemen.
Op aanvraag informeren we u graag over de mogelijkheden.
Zie ook Arrangementen.

Paardrijden
In de omgeving is het tegen aantrekkelijke prijzen mogelijk paarden te huren en een trektocht te maken door de prachtige omgeving tussen de olijf- en amandelboomgaarden, in de ongerepte natuur en in het nabij gelegen natuurpark “Montes de Málaga”. Er is een uitgestrekt net van onverharde weggetjes en paden in de heuvels en bergen dat de verschillende gehuchten en dorpen met elkaar verbindt. (zie ook Locatie en Omgeving)

Er zijn zowel voor beginners als gevorderden diverse mogelijkheden en er is, indien gewenst, Engelse begeleiding. Op aanvraag informeren we u graag over de mogelijkheden. 
Skiën en Langlaufen
Op ca. 90 minuten rijden van Serrato is, iets ten zuiden van Granada, het skigebied Solynieve te vinden. Dit stelt u in de gelegenheid om vanaf Serrato een of meer dagen van de sneeuw te genieten. Het is Europa’s meest zuidelijk gelegen skigebied en de skifaciliteiten zijn uitstekend. De goed onderhouden pistes zijn voornamelijk van de categorie blauw en rood maar er zijn ook enkele uitdagende zwarte routes. Vanaf december tot en met april ligt er normaal gesproken voldoende sneeuw boven de 2000 meter en de hoogste toppen liggen bijna op 3500 meter. Doordat de subtropische Costa del Sol zo dicht bij ligt, is het goed mogelijk de verschillende natuurelementen – van mediterraan tot alpien – te beleven, en wat is er nou leuker dan na een flinke flink te hebben geskied naar de kust te rijden en daar een zonnebad te nemen? Natuurlijk is het ook mogelijk van de après-ski te genieten in de tientallen barretjes en restaurants.
Op aanvraag informeren we u graag over de mogelijkheden. 

 

Stedentrips
Finca Serrato ligt zeer centraal ten opzichte van een aantal bezienswaardige plaatsen als Sevilla, Ronda, Granada, Antequera, Córdoba, Nerja en niet te vergeten Málaga. Zodra u op de verharde weg bent is het ca. 17 kilometer naar de snelweg A-45 die een goede verbinding biedt naar deze interessante steden. Het is een culturele ervaring om bijvoorbeeld een dagje naar het Alhambra in Granada te gaan, het geboortehuis van Picasso te bezichtigen in Málaga of te genieten van de originele flamencodans- en muziek in Sevilla. Diverse suggesties en routes zijn op Serrato aanwezig.

Suggesties voor dagtrips, routebeschrijvingen, GPS en wegenkaarten zijn op Serrato beschikbaar.
Op aanvraag informeren we u graag over de mogelijkheden.
Zie ook Locatie en Omgeving.

Golfen
Langs de kust en in de buurt van Málaga is een grote verscheidenheid aan golfvelden. Overdag uw passie uit oefenen en ’s avonds genieten van de rust en stilte in de bergen? Op aanvraag informeren we u graag over de mogelijkheden.

Advertenties

Over serrato99

Owner of B&B Finca Serrato in Malaga , Spain
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s