Nieuwsbrief September Finca Serrato

Lagar de Serrato        Nieuwsbrief September 2010

Het is alweer een tijdje geleden dat je een nieuwsbrief van ons hebt ontvangen maar hier is hij dan. We willen allereerst alle gasten van het laatste halfjaar heel hartelijk bedanken voor de klandizie en gezelligheid maar ook zéker voor alle reacties, mailtjes, foto’s,  uitnodigingen en ingezonden stukjes in het gastenboek.

Wat er afgelopen winter in Noord-Europa aan sneeuw is gevallen, is er in Andalucia aan water gevallen. Vanaf eind november tot half februari heeft het in Zuid-Spanje ongelooflijk veel geregend en volgens de statistieken is het 80 jaar geleden dat er zoveel naar beneden is gekomen. Het is zelfs zo erg geweest dat dorpen waren afgesloten door modderstromen en er kinderen werden vermist.

De positieve kant is dat de stuwmeren ten behoeve van de watervoorziening van Malaga en de kust weer vol zijn terwijl die vorig jaar zorgelijk leeg waren. Hiernaast zie je bijvoorbeeld twee afbeeldingen van het meer van Viñuela van vóór en na de regenval.

Niettemin begonnen de boeren eind maart alweer te klagen dat het te droog was…

 

Uiteraard heeft het weer ook invloed gehad op Lagar de Serrato. Lekkende daken, zwetende muren en de onverharde weg was met een personenauto nauwelijks meer te

berijden. Van eind december tot begin februari moesten we zo nu en dan zelfs met de Jeep pendelen om de gasten van en naar hun auto te brengen. De auto’s van de gasten bleven dan boven bij de verharde weg staan. Hildegard en Johan hebben zelfs een keer moeten lopen omdat er een enorme modderstroom over de onverharde weg was gestroomd zodat we er zelfs met de 4-wheel niet meer door konden komen. Gelukkig is een telefoontje dan genoeg om het probleem binnen een paar uur op te lossen met behulp van een bulldozer.

Inmiddels zijn er door de  “Buurtvereniging” twee verzoeken ingediend bij de Junta de Andalucía (provincie) om de onverharde weg weer goed begaanbaar te maken. Helaas echter nog geen reactie. De Junta is verplicht om ieder jaar de weg weer te repareren en te egaliseren. Ongetwijfeld hebben ze het te druk met alle verharde wegen die ook onder het zware weer geleden hebben. Afgelopen week hebben wij ook nog een aangetekende persoonlijke brief naar de burgemeester van Malaga verstuurd in de hoop dat er dan iets gebeurd.

Lagar de Serrato blijkt een stimulerende werking te hebben op onze gasten. Er werd weer druk gewandeld en sommige gasten ontpopten zich als ware kunstenaars en fotografen. Filip maakte bijvoorbeeld een prachtige rapportage van El Rute, de ruïne aan de overkant van het dal, en van de omgeving van Serrato. Daarnaast heeft hij speciale foto’s op het web gezet van onder andere vlinders hier in de buurt. Deze zijn te vinden op onderstaande links en zijn absoluut de moeite van het bekijken waard.

http://www.flickr.com/photos/disrun/sets/72157624798977162/

http://www.flickr.com/photos/disrun/sets/72157624717026420/ 

http://www.flickr.com/photos/disrun/sets/72157624483144677/

 

Advertenties

Over serrato99

Owner of B&B Finca Serrato in Malaga , Spain
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s