Een nieuw leven in Andalusie 3

Zonder bekendheid geen gasten. We moesten dus aan de slag met een website en alle promotie die daar omheen hangt. Zeker in het begin was dat een behoorlijke dagtaak en het slokte een groot deel van onze tijd en energie op. Daar kwam nog bij dat we destijds geen internet op Serrato hadden dus elke handeling op internet gebeurde vanuit het plaatselijke café. Website bouwen, teksten schrijven, foto’s maken en promoten op het World Wide Web en vooral het laatste blijft nog steeds een bijna dagelijkse bezigheid.

Daarnaast hebben we afgelopen jaar diverse wandelarrangementen ontwikkeld en zijn we met een startend organisatiebureau bezig met motor- en mountainbike-arrangementen. Op de hoeveelheid tijd die daarin gaat zitten verkijk je je behoorlijk want alle routes moeten ook worden uitgezocht, gewandeld of gereden, en uitgewerkt. Het resultaat is echter absoluut de moeite waard want het afgelopen jaar hebben we behoorlijk wat wandelaars gehad. Voor het eerste jaar dat we officieel open zijn hebben we toch al niet te klagen. In het voorjaar hadden we behoorlijk wat gasten en in de zomer was het appartement voor vijf weken verhuurd. Het najaar was wat minder maar als de trend zo doorzet mogen we niet klagen.

Het leven hier in Andalucía bevalt nog steeds prima! Weliswaar hebben we nog nooit zoveel uren gewerkt maar de manier waaróp maakt alles goed. We kunnen onze eigen dagindeling en tijden bepalen en vanwege het lekkere klimaat speelt het hele leven zich hier buitenshuis af. ’s Morgens in het zonnetje ontbijten en daarna boodschappen doen bij de kruideniertjes, bakkertjes en slagertjes in Colmenar en natuurlijk meteen een bakkie doen op een terrasje daar. Daar zit altijd wel een bekende  dus er is geen gemis aan sociaal leven. De hele dagindeling is hier natuurlijk anders vanwege het klimaat. In het begin moesten we echt wel wennen aan de siësta. Regelmatig hebben we staan mopperen dat de winkels en instanties tussen twee en vijf uur dicht waren maar daar staat tegenover dat de meeste ook ’s avonds tot negen uur open zijn. Als je eenmaal aan dat ritme gewend bent blijkt het natuurlijk voor dit klimaat ideaal te zijn en vanwege de warmte schuif je toch niet vóór negen uur aan tafel.

Evenals in Nederland zijn de gemeentelijke instanties hier ondoorzichtelijk en traag. Een heleboel zaken zijn hier echt totaal anders geregeld dan in Nederland en soms heeft dat nadelen maar ook wel voordelen. Zaken waarvan je denkt ze even te gaan regelen duren vaak maanden en zaken waarvan je denkt dat ze maanden gaan duren zijn gewoon aan het loket te regen. Je wordt dus regelmatig zowel aangenaam als onaangenaam verrast.

In het weekend, of gewoon doordeweeks een lekker visje eten aan het strand of lekker zelf gaan liggen bakken. Malaga blijkt ook een erg leuke stad te zijn met een oud centrum en er worden wekelijks diverse culturele dingen georganiseerd. Doordat het een studenten- en havenstad is bruist het van het leven en er is een overvloed aan cafeetjes, restaurantjes, en tapas-barretjes. Alhoewel de meeste mensen Malaga associëren met toerisme blijkt niets minder waar. De grote massa toeristen zit ten westen van Malaga in plaatsen als Torremolinos en Fuengirola maar de stad zelf is nog echt Spaans, evenals de stranden en plaatsjes ten oosten van de stad.

Al met al, een leven als God in Andalucía! Het aankomende jaar gaan we ons concentreren op het opknappen van de binnenplaats en vooral ook op de promotionele activiteiten. We hopen natuurlijk dat we daar door de klandizie weinig tijd voor hebben en door moeten gaan met het renoveren en opknappen van meer kamers. Voorlopig echter maar even afwachten of dat nodig is. Voor meer informatie over Finca Serrato kun je terecht op www.fincaserrato.com . Mocht je op de hoogte willen blijven van de verdere ontwikkelingen dan kun je je op de site opgeven voor de nieuwsbrief.

Advertenties

Over serrato99

Owner of B&B Finca Serrato in Malaga , Spain
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Een nieuw leven in Andalusie 3

  1. Iris zegt:

    Ik ken iemand die wel geinteresseerd is in die motor-tochten.
    Groetjes

  2. Piet van Gerwen zegt:

    Bedankt voor je reactie Iris! In dat geval maar eens op de site http://www.fincaserrato kijken bij de links. Groetjes, Piet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s