Een nieuw leven in Andalusie 2

De cortigo met de naam Finca Serrato ligt 19 kilometer ten noord-oosten van Malaga aan de rand van het Parque Natural “Montes de Malaga”. Het pand bestaat uit drie aaneengeschakelde huizen met een groot erf en een aparte binnenplaats. Het ligt op een eigen stuk grond van 5 hectaren groot met olijf- en amandelbomen en uitzicht op de uitlopers van de Sierra Nevada. Het dichtstbijzijnde plaatsje is Colmenar en is op ongeveer 15 minuten rijden vanaf de cortigo. Het is een authentiek Spaans boerendorp dat nog steeds ontkomt aan het massale toerisme van de Spaanse kust.

Toen we onze belangstelling voor deze cortigo hadden getoond traden de beruchte onderhandelingen in werking. Nadat was uitgevochten welke makelaar met de eer kon gaan strijken konden de besprekingen met de drie eigenaren beginnen. Al snel bleek dat die zelf geen idee hadden welke grond kadastraal bij het pand behoorde en welk deel nu precies van welke eigenaar was. Met behulp van een advocaat, de makelaar en een inmiddels bevriend Belgisch stel, is uitgezocht hoe de vork nu precies in de steel zat. Dit gold tevens voor het feit dat er weliswaar 685 m2 bebouwd was maar het pand maar als 185 m2 geregistreerd stond. Een extra handicap was dat één van de eigenaren eigenlijk helemaal niet wilde verkopen en de gekste smoezen verzon om de koop te laten struikelen. Hij had zich bijvoorbeeld helemaal niet

(of wel?) gerealiseerd dat hij als verkoper ook belasting moesten betalen over de koopsom en was vervolgens van mening dat de verkoopprijs dan maar moest worden verhoogd.

De totale aankoopprocedure heeft daardoor méér dan een half jaar geduurd maar toen konden we ons toch de trotse eigenaren van een authentieke Spaanse cortigo noemen en konden we aan de slag. Allereerst ben ik, samen met een vriend, afgereisd naar Andalucía om, zoals vriend zei, kwartier te maken. Voor de unieke ligging van Finca Serrato moesten we wél een prijs betalen want midden op het platte land is natuurlijk geen sprake van nutsvoorzieningen. Geen water, geen elektriciteit, geen internet of televisie, geen telefoon en geen riolering (dus geen toilet) en zonder die vanzelfsprekende zaken is er geen leven. Binnen drie maanden was er echter met een wichelroede water gevonden, een bron van 150 meter diep geboord en was er elektriciteit d.m.v. een enorm zonnepaneel, een accubank en een generator.

Daarna begon de echte renovatie pas. Overal in het huis waterleidingen en elektriciteit aanleggen en een begin maken voor de onderkomens voor onszelf en de toekomstige gasten. Waar we helaas niet op gerekend hadden was dat het dak van het hoofdgebouw moest worden vervangen. De prijs die we daarvoor moesten betalen was die van het toekomstige zwembad dus voorlopig doen we het maar met een kunststof bad. In die periode hebben we erg veel hulp gehad van vrienden en kennissen en al vanaf het najaar van 2008 konden we de eerste gasten ontvangen. De verdere verbouwingen en renovatie konden en kunnen we zogezegd achter gesloten deuren doen. De gasten hebben daar absoluut geen hinder van. Gelukkig waren de reacties vanaf het begin erg goed en we hadden het gevoel dat we de goede weg waren ingeslagen. Hoewel we indertijd met één kamer zijn begonnen hebben we nu twee kamers en suite, twee kamers met gedeelde badkamer en een ruim, vrijstaand appartement. Daarnaast zijn er een gemeenschappelijke eetkamer en een gemeenschappelijke salon, een internetkamer en ontbreken de buitenterrassen natuurlijk ook niet.

Advertenties

Over serrato99

Owner of B&B Finca Serrato in Malaga , Spain
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s